Welke apparaten zijn geschikt voor WrnPro mobiel?

Er zijn drie zaken van belang bij het kiezen van een smartphone of tablet voor WrnPro.

Android

WrnPro mobiel vereist een smartphone of tablet die werkt op het Android-besturingssysteem. Er zijn zeer veel verschillende merken en modellen beschikbaar, in uiteenlopende prijsklassen. Voor minder dan 100 euro is al een prima tablet voor WrnPro te koop.

De minimaal vereiste Android-versie is 4.1, maar een hogere versie is altijd beter, want dat betekent over het algemeen dat het toestel nieuwer is en langer bruikbaar zal zijn.

Schermgrootte

De schermgrootte van een smartphone of tablet wordt meestal uitgedrukt in inches (bijvoorbeeld 7 inch, afgekort als 7" geschreven). Een groter scherm is beter leesbaar, een kleiner scherm is handzamer om mee te nemen het veld in. Veel van onze gebruikers vinden een 7" scherm goed werkbaar. Kleiner dan 5" raden wij af.

Schermresolutie

De resolutie van het scherm is het aantal pixels dat het scherm bevat. De minimaal vereiste schermresolutie voor WrnPro is 800x480 pixels. Wij adviseren echter om een toestel met minstens 1280x800 aan te schaffen. Een hogere resolutie betekent dat er meer informatie op het scherm past.

Opslag

Kies een toestel met minstens 8GB opslagruimte. Ook hier geldt, meer is altijd beter. Veel toestellen kunnen door middel van een SD-kaart extra opslagruimte beschikbaar stellen.

WiFi of WiFi + 3G/4G

Voor WrnPro mobiel is vereist dat het toestel over WiFi (draadloos internet beschikt). Daar hoeft u bij aanschaf amper op te letten, want alle Android-toestellen hebben Wifi.

Wilt u direct in het veld mobiel internet kunnen gebruiken, dan kunt u een toestel met 3G/4G-mogelijkheid overwegen. Een smartphone heeft dit meestal ingebouwd. Een tablet niet altijd. Let erop dat mobiel internet via 3G of 4G een SIM-kaart van een provider vereist (via abonnement of prepaid), en dat u hierdoor mogelijk extra kosten maakt.

Een andere optie is om uw tablet via bluetooth verbinding te laten maken met uw smartphone, en zo de 3G/4G-verbinding van uw smartphone te gebruiken in het veld. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw apparaten, of neem contact op met uw telecomprovider.

Wat zijn goede toestellen?

Dat hangt af van uw eigen voorkeuren, rekening houdend met bovenstaande tips.

U kunt kiezen voor een zo goedkoop mogelijk toestel, met in het achterhoofd het idee dat het na een jaar veldwerk wel tijd is om een nieuwe aan te schaffen. Of u kunt gaan voor een robuuster en duurder model. Houdt er rekening mee dat de techniek voor mobiele apparaten nog volop in ontwikkeling is, en dat er elk jaar nieuwere, betere en goedkopere modellen verschijnen.

Investeren in een stevige hoes die je tablet beschermt is ook een goed idee. Bekende merken zijn Otterbox of Trident. Let op, een goede hoes kan soms bijna net zoveel kosten als een goedkope tablet.

U mag ons altijd om advies vragen via support@wrnpro.nl. Wij verkopen zelf geen tablets of telefoons.

Meer hulp nodig? Neem contact op Neem contact op